FORSØG - på AAU om perifære nervers rolle i AD

AnneSVs billede

Vi udfører i øjeblikket et lægevidenskabeligt forsøg på Aalborg Universitet om sensoriske- og hudbarrier-forandringer hos patienter med atopisk eksem (også kendt som børneeksem, astmaeksem eller atopisk dermatitis).

Forsøgets formål er at belyse de mekanismer, som medfører atopisk eksem og i særlig grad de processer, som medfører sygdommens sensoriske symptomer; kløe, svie, hudsmerter mv. Derudover undersøges det, hvordan tilstanden påvirker det sensoriske nervesystem som helhed. De indsamlede patient-data sammenlignes med data fra køn- og alders-matchede raske deltagere. Forsøget indebærer bl.a. en række tests af huden og en gen-test for fejl i fillaggrin-genet, som man ved øger risikoen for atopisk eksem.

Til deltagelse i forsøget skal vi bruge patienter i aldersgruppen 18-50 år med diagnosticeret atopisk eksem, som dagligt er generet af kløe og har eksematøse områder på arme, ben og/eller overkrop.

Forsøget udføres på Center for Sanse-Motorisk Interaktion, Sundhedsvidenskabeligt Fakultet (Fredrik Bajers Vej 7D) og vil dermed nok primært være relevant for patienter med atopisk eksem der bor i Nordjylland - alle er dog velkomne. Der udbetales en kompensation på 300 kr/time for deltagelse i forsøget, som ca. tager 2,5 time i alt. Forsøget er godkendt af den Videnskabetiske Komité.

Vedhæftet findes forsøgets deltagerinformation, som i detaljer beskriver, hvad forsøget indebærer.

Hvis du har mulighed for at deltage, må du meget gerne henvende dig på tlf. 24 46 45 15 (hver dag fra 8.00 - 20.00) eller på e-mail: hha@hst.aau.dk til en kort snak om det videre forløb.

Du er også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til forsøget, som du gerne vil have besvaret, inden du tager stilling.

Mvh. Hjalte H. Andersen, M.Sc. Med,

PhD-studerende

AnneSVs billede

Jeg vil gerne opfordre alle eksempatienter I aldermen 18-50 år, som har mulighed for at deltage på Aalborg Universitet en 3 timer til at melde sig til ovenstående forsøg, så vi alle kan blive klogere på atopisk eksem.

Anne-Mettes billede

Hej Jeg har atopisk dermatit og vil gerne deltage i projektet. Jeg ser frem til at høre fra dig Venlig Hilsen Anne-Mette
AnneSVs billede

Hej Anne-Mette Det lyder rigtig godt, at du vil være med. Du kan enten tilmelde dig direkte via tlf. eller mail til Hjalte (se ovenfor). Ellers send en mail med lidt oplysninger om dig selv til info@atopiskeksemforening.dk, så sender jeg videre... I så fald må du godt skrive alder og lidt om din eksem. Mvh. Anne fra AEF